E - Ticaretin Hayatımızdaki Önemi


E - ticaret son yıllarda yaygınlaşan, internette belirli siteler üzerinden gerçek yada sanal ürünleri belirli bir ücret karşılığında satın alınması işlemine denir. Kısaca e - ticaret, ticaretin elektronik şeklidir. Gün geçtikçe internetten alışveriş (e - ticaret) sektörüne talep artıyor ve buna bağlı olarak sektör her geçen yıl daha da büyüyor. Yapılan araştırmalarda önümüzdeki birkaç yılda e-ticaretle yapılan alışverişlerin hacminin normal alışverişin işlem hacmini geçeceği tahmin ediliyor. Bu da gösteriyor ki e - ticaretin hayatımızdaki yeri çok büyük. Gelin size e - ticaretle normal alışveriş arasndaki farkı birkaç örnekle açıklayalım:

Elektronik Ticaret



·         Normal alışverişte işyerlerinin belirli bir çalışma saati vardır. Ancak e - ticarette zaman kavramı yoktur yani 7 gün 24 saat alışveriş yapabilirsiniz.
·         Normal alışverişte girdiğiniz işyerinde aradığınız ürünü uzun bir süre aramanıza rağmen bulamayabiliyorsunuz. Üstelik yorulmanız da cabası. E - Alışverişte ise aradığınız ürünü binlerce site içinde yorulmadan çok kısa bir süre içinde bulabiliyorsunuz.
·         Normal alışverişte ödeme seçeneğiniz kısıtlıdır (Nakit yada Kredi Kartı). E-alışverişte ise bu standart ödemelere ek olarak PayPal, UCash gibi online ödeme çözümleriyle de ödemenizi güvenle ve kolaylıkla yapabilirsiniz.
                Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Son zamanlarda çıkan fiyat karşılaştırma ve açık arttırma siteleri de e - ticaret sektöründe rekabet yaratıyor. Şöyle ki; bir sitede gördüğünüz 500 liralık bir ürünü fiyat karşılaştırma siteleri aracılığıyla 400 - 450 liraya alabiliyorsunuz. Yada bir açık arttırma sitesinde az kullanılmış bir ürünü daha da ucuza alabilirsiniz. Herkese hayırlı alışverişler... 

0 yorum:

Yorum Gönder